Volans és un trio de rock instrumental format a finals de 2011 per Hug (guitarra), Edu (baix) i Lluís (bateria). El grup neix de la inquietut dels seus components de crear alguna cosa sense estils molt definits ni fronteres, mentre estaven involucrats en un altre projecte.
“Geografías del Olvido”, el seu primer disc, va ser coeditat a través de crowdfunding per usuaris i diversos segells, entre els quals Radix Records, Distri Comú, Baten, Les Fleurs du Mal i SevenSnakes al juny de 2012. Editat en format digypack, grabat a Alamo Estudio i masteritzat per Yves Roussel Mastering. Des del primer moment evidencien la seva aposta per una música narrativa, atmosfèrica i que condueix a llocs remots de la nostra geografia pròpia.
Malgrat que les influències del post-rock són notables, aquesta banda trascendeix de les fronteres de l’estil i el gènere, permetent així que la música sigui un fet en sí mateix on deixar créixer els ritmes, les melodies i les capes de so.
Després d’estar presentant el seu primer disc durant el 2012 i part del 2013 per la península, a finals d’aquell mateix any comencen a plantejar i gestar el seu segon àlbum “de prop”. Aquest cop es tracta d’un disc compost per 7 cançons grabades en directe el juny de 2014 als estudis La Atlántida de Barcelona per WeroEdge i masteritzat per Yves Roussel Mastering.
Gravar en directe era una consequència lògica del camí marcat, a més d’un repte al que volien enfrentar-se, i l’aposta principal per a la segona etapa del viatge: les sensacions que es generen, només es capten quan succeeix aquesta interacció entre ells que fa que tot floti, creixi i exploti; que tot soni proper, autèntic i ple d’energia.
D’altra banda, narrar un història suposa aproximar-se als fets, a les persones i les seves circumstàncies, d’aquí que el títol i la portada facin èmfasi en les ganes que té la banda de mirar les coses de prop, indagant en la vida, per després des d’allà expandir-se a tot arreu amb la música.
Volans és grup fundador del colectiu musical Auditiva Collective juntament amb altres bandes de caire instrumental, per tal de crear un altaveu per aquest tipus de música mitjançant el festival Cicle Auditiva Collective de Música Emergent de Vilareal